Med ett privatlån kan du låna till vad du vill

Privatlån

Letar du privatlån online? Om du har planer på att låna pengar till någonting annat än boende kan det mycket väl vara ett privatlån du letar efter. Dessa smidiga och populära lån går att använda till i princip allt. Många väljer att finansiera renoveringar i hemmet med privatlån, medan andra använder lånen för att resa och upptäcka nya delar av världen. Ett privatlån kan också vara ett riktigt bra alternativ när man vill samla lån och krediter.

Privatlån med låg ränta hittar du hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Hitta bästa privatlånet via låneförmedlare

En låneförmedlare kan hjälpa dig att enkelt och snabbt hitta det privatlån som passar dig bäst. Vare sig du ska ansöka om privatlån för första gången eller slå ihop befintliga lån är det alltid en bra idé att ta hjälp av en låneförmedlare. Många har helt missat att det idag är det smidigaste sättet att hitta den bästa låneräntan på privatlån.

Hitta bästa privatlånet via låneförmedlaren Lendo

Hitta billiga privatlån till det du behöver via Lendo. Låneförmedlaren Lendo jämför upp till 40 banker och långivare för att hitta den bästa låneräntan och villkoren för varje kund. Att ansöka om privatlån genom Lendo är otroligt enkelt. Du fyller i dina personuppgifter, hur mycket du vill låna och önskad lånetid. Sedan sköter låneförmedlaren Lendo resten. Någonting annat fantastiskt positivt med att ansöka om lån via Lendo är att det endast tas en kreditupplysning (UC) trots att du kan få upp till 40 olika erbjudanden om lån.

Många fördelar med privatlån

Ingen säkerhet krävs för att teckna privatlån
Ett privatlån är ett lån där det inte ställs krav på säkerhet. Detta betyder att du kan låna utan att banken tar någonting i säkerhet eller pant för lånet, exempelvis en bostad, bil eller värdepapper.

Du kan använda pengarna till precis vad du vill
Med ett privatlån bestämmer du själv vad pengarna ska användas till. Det behöver inte finnas något särskilt syfte med lånet som det gör när du till exempel ansöker om ett traditionellt billån med säkerhet eller ett bolån.

Snabba utbetalningar
Ett privatlån är i de flesta fall inte ett riktigt lika snabbt lån som ett snabblån, men bra mycket snabbare än lån där man lånar med säkerhet. För de flesta privatlån kan du räkna med att det tar cirka 1-5 bankdagar innan du får möjlighet att disponera över pengarna.

Lägre effektiv ränta än snabblån
De effektiva räntorna på privatlån är nästan alltid flera procentenheter högre än på bolån, men samtidigt klart lägre än på så kallade smslån/snabblån där de effektiva räntorna ofta är skyhöga.

Tänk på detta innan du ansöker om privatlån

Jämför banker och långivare innan du slår till
Om du vill få möjlighet att hitta ett bra privatlån med låg ränta är det otroligt viktigt att du jämför flera olika banker och långivare, detta då räntan och också villkoren kan variera stort.

En medsökande ökar dina chanser att få lån
Om du vill öka dina chanser att få ett privatlån beviljat är det smart att ha en medsökande. En medsökande kan dessutom hjälpa dig att få lägre ränta på lånet och ibland också bättre lånevillkor.

Låneskydd ger extra trygghet
Låneskydd kan bäst beskrivas som en försäkring som ger dig extra trygghet om du skulle råka ut för något oväntat och får svårigheter att betala för ditt privatlån. Det kan vara för att du råkat ut för en olycka, blivit sjukskriven eller arbetslös.

Ansöka om privatlån

Bestäm hur mycket du vill låna
Hur mycket vill du låna? Ansöka om privatlån är en enkel och okomplicerad process. Att fylla i en ansökan tar sällan mer än ett par minuter, detta oavsett om du ansöker direkt hos en bank eller tar hjälp av en låneförmedlare. En bra början när man ska ansöka om lån är att bestämma lånebelopp. Ett privatlån kan vara på allt från ett litet belopp på 5000 kr, upp till 600 000 kr.

Välj önskad återbetalningstid
När du fyller i en ansökan om privatlån får du vanligtvis välja en återbetalningstid från 1-15 år. Ett privatlån har i regel en klart längre återbetalningstid än ett snabblån, men betalas nästan alltid av i snabbare takt än ett bolån. Viktigt att tänka på är att även om månadskostnaden blir lägre när du väljer en lång lånetid så blir den totala kostnaden för lånet högre eftersom du betalar ränta varje månad.

Jämför alltid flera banker
Jamför privatlån från flera banker och långivare innan du bestämmer dig för var du ska låna. Detta gör du idag allra enklast genom en låneförmedlare som specialiserat sig på privatlån, exempelvis Lendo, Zmarta, Freedom Finance eller Advisa.

Signera låneavtalet
Tidigare var det vanligt att du alltid behövde vänta på att skuldebrevet skulle komma med posten. Detta skulle sedan skrivas under och returneras till banken. Det finns fortfarande en del banker som använder sig av denna metod, men allt fler har gått över till att erbjuda sina kunder möjlighet att smidigt signera låneavtal elektroniskt med bankID.

Vänta på att privatlånet blir utbetalt
När du väl signerat låneavtalet och allt är klart behöver du sällan vänta särskilt länge på att pengarna ska komma in. Vissa banker är mycket snabba med att betala ut privatlån. Ibland kan du ha pengarna på ditt konto redan samma dag som signeringen skett, medans det hos andra kan ta ytterligare 1-5 arbetsdagar.

Du kan när som helst lösa privatlånet utan någon extra kostnad

Visste du att du kan när som helst lösa ett privatlån utan att det kostar dig någonting extra? Någonting långt ifrån alla människor känner till är att det generellt sett inte finns någon bindningstid på privatlån.

Detta betyder att du har möjlighet att när som helst lösa ditt privatlån utan att behöva oroa dig för att någon extra kostnad ska tillkomma (till skillnad från till exempel bolån där du i många fall behöver betala en så kallad ränteskillnadsersättning).

Räntan på privatlån är avdragsgill

Det är bra att känna till att räntan på privatlån är avdragsgill i deklarationen. Ränteavdraget ger dig 30% tillbaka på räntekostnader upp till 100 000 kr och 21% på överskjutande belopp.

Har du till exempel betalat 10000 kr i ränta under ett år kan du få tillbaka 3000 kr när skatteåterbäringen kommer. Besök Skatteverkets hemsida för att läsa mer om hur avdrag för ränteutgifter fungerar.