När du är intresserad av att låna pengar till renovering har du vanligtvis två alternativ att välja mellan - renoveringslån med eller utan säkerhet

Renoveringslån

Vill du låna pengar till renovering? En renovering gör hemmet mer trevligt att vistas i, samtidigt som det också kan vara en bra investering då det kan höja värdet på bostaden. Det finns idag flera olika sätt att låna pengar till en renovering. Allt från att ansöka om ett snabbt och billigt privatlån utan säkerhet på nätet, till att kontakta den lokala banken för att undersöka om det går att utöka ett befintligt bolån.

Låna till ditt renoveringsprojekt hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Jämför långivare och hitta ett renoveringslån som passar dig

Hitta bästa renoveringslånet via låneförmedlare

Låna pengar till renovering med låg ränta och villkor som passar dig. Det är viktigt att jämföra lån om man är intresserad av att få en bra ränta och villkor på det nya renoveringslånet. Problemet kan dock vara att räntan på renoveringslån ofta är rörlig och att du får reda på vilken ränta du kommer att bli erbjuden först efter att banken eller långivaren gjort en kreditupplysning.

Detta brukar leda till att man får en stor mängd UC-förfrågningar under en kort period om man ska själv ska göra jämförelser (läs: skicka ansökningar till olika banker och långivare). Detta är något man ska försöka undvika då det kan sänka din kreditvärdighet. En sänkt kreditvärdighet kan betyda att du får betala högre ränta på lånet, eller ännu värre - att du till och med blir nekad ett lån.

Låna till renovering via Zmarta

Om låntagaren i stället jämför renoveringslån genom en stor och trygg låneförmedlare, exempelvis Zmarta, ser denna till att det endast tas en kreditupplysning i samband med ansökan. Detta trots att låntagaren får möjlighet att jämföra räntor och låneerbjudanden från upp till 35 olika banker och långivare.

Snabba svar

Det ska inte heller glömmas bort att på egen hand jämföra renoveringslån från olika långivare kan vara ett mycket tidskrävande projekt. Detta är ytterligare en anledning till varför det blivit så otroligt populärt att ta hjälp av en låneförmedlare när man ska låna till renovering.

När du ansöker om ett renoveringslån via låneförmedlare behöver du sällan vänta länge på svar. Ofta får du dina första erbjudanden redan ett par minuter från det att din ansökan skickats iväg. Om du inte har bråttom med att komma igång med renoveringen är vår rekommendation dock att du väntar upp till 24 timmar innan du bestämmer dig för var du vill låna. Detta för att ge även de lite mer långsamma bankerna möjlighet att komma till dig med sina bästa erbjudanden.

En låneförmedlare gör kort sammmanfattat jobbet enkelt för privatpersoner att jämföra räntor och villkor på renoveringslån från en stor mängd banker och andra långivare. Någonting annat trevligt som många uppskattar är att en ansökan alltid är helt kostnadsfri och inte kommer med några som helst förpliktelser. Detta betyder att det är helt okej att göra en ansökan även om man vill se hur låg ränta man kommer att bli erbjuden, eller om man helt enkelt är nyfiken på att se vilken bank som just nu kan erbjuda de billigaste renoveringslånen.

Olika sätt att finansiera en renovering

Låna till renovering med privatlån
Många människor, unga som gamla, väljer att ansöka om ett privatlån när det är dags att komma igång med en renovering. Att låna till renovering genom ett privatlån är ofta det enklaste och snabbaste sättet att finansiera en renovering i hemmet.

Ett privatlån är ett så kallat blancolån. Detta betyder att du inte behöver lägga någon som helst säkerhet i pant för lånet, exempelvis en bostad, bil eller värdepapper. Räntan på ett privatlån är nästan alltid rörlig och bestäms individuellt efter att banken gjort en kreditupplysning.

Låna till renovering genom att utöka bolånet
Ett annat vanligt sätt att låna till renovering är genom att utöka bolånet. Detta lån kan då bäst beskrivas som ett renoveringslån med säkerhet. Det positiva med att låna med säkerhet är att räntan på dessa lån ofta är lite lägre än på lån utan säkerhet.