Hitta bästa låneräntan via låneförmedlare

Bästa låneräntan

På jakt efter bästa låneräntan? Att många människor vill få den bästa möjliga låneräntan när det blivit dags att låna pengar är ingen stor nyhet. Låneräntorna kan idag skilja sig åt stort och även en ganska så liten skillnad i ränta kan innebära stora besparingar, speciellt om det är frågan om ett lån på lite större lånebelopp eller ett lån med lång återbetalningstid.

Låna med bra låneränta hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Jämför långivare via låneförmedlare för att hitta bästa låneräntan för dig

Ta hjälp av en låneförmedlare och jämför räntor från flera långivare för att hitta bästa låneräntan för dig. Det finns många fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare. En av de absolut viktigaste fördelarna är att du får en utmärkt möjlighet att jämföra låneräntor och villkor från en stor mängd banker och långivare utan att dra på dig mer än 1 kreditupplysning. Att inte dra på sig fler kreditupplysningar (UC-förfrågningar) än nödvändigt när man vill låna med bästa låneräntan är otroligt viktigt.

Hitta bästa låneräntan via Zmarta

Hitta bästa låneräntan för dig snabbt och enkelt via Zmarta. Låneförmedlaren Zmarta jämför inte enbart privatlån, utan också bolån och billån. Många tänker främst på privatlån när de hör ordet låneförmedlare, men Zmarta kan som sagt också hjälpa dig att hitta den bästa låneräntan på bolån och flera andra lån. Att använda sig av Zmartas tjänster när du är på jakt efter ett lån med låg låneränta är helt kostnadsfritt. Du förbinder dig inte heller till något.

Därför ska du använda dig av en låneförmedlare när du vill hitta bästa låneräntan

Förr i tiden, långt innan det blev vanligt att jämföra låneräntor via låneförmedlare, var det knappast någon enkel uppgift att hitta den bästa låneräntan på marknaden. Att besöka flera olika banker och förhandla om låneräntan kunde ta mycket tid i anspråk.

Det var inte heller ovanligt att det kunde ta flera dagar, ibland till och med en vecka eller mer, innan man verkligen fick ett slutgiltigt svar från banken.

Idag är det betydligt enklare att hitta den bästa låneräntan tack vare det faktum att du med hjälp av en låneförmedlare kan otroligt snabbt och enkelt jämföra låneräntor från en lång rad banker och andra kreditinstitut med bara en ansökan. Ofta behöver du inte vänta mer än 24 timmar innan låneförmedlaren återkommer med alla dina svar.

Att du endast behöver fylla i en ansökan när du jämför låneräntor via låneförmedlare innebär så klart att du sparar massor med tid, men någonting betydligt viktigare är att endast en kreditupplysning registreras. När vi pratar om lån på lite större belopp är det mer regel än undantag att upplysningen görs hos UC.

Att dra på sig flera UC under en kort tidsperiod är något man ska försöka undvika så gott det går, speciellt när man är på jakt efter den bästa låneräntan. Det är nämligen något som riskerar att sänka din kreditvärdighet (läs mer nedan).

Dra inte på dig fler kreditupplysningar (UC) än nödvändigt när du är på jakt efter den bästa låneräntan

Att lånehandläggarna gärna kikar mycket på historik i samband med att en låneansökan behandlas är ingen stor nyhet. Visar kreditupplysningen att det tidigare gjorts många UC-förfrågningar, speciellt under en kort tidsperiod, finns det risk att detta väcker misstankar om att allt kanske inte riktigt står rätt till.

Det kan till exempel väcka misstankar hos lånehandläggaren om att den som ansöker om lån har svårt att få ekonomin att gå ihop utan hjälp av nya lån och krediter.

Någonting annat som också ställer till det är att alla lån och krediter inte automatiskt blir synliga i en UC så fort de tecknats. Ofta finns det en viss fördröjning, ibland flera veckor eller till och med en månad eller mer, innan ett nytt lån eller en kredit blir synligt hos UC.

Detta betyder att lånehandläggaren som kikar på en UC och ser flera tidigare UC-förfrågningar inte kan vara helt hundra på att den som ansöker inte också passat på att teckna ett par andra lån och krediter, men att dessa ännu inte blivit synliga.

Allt detta är återigen en anledning till varför man ska använda sig av en låneförmedlare när man är på jakt efter den bästa låneräntan. När man ansöker och jämför via en låneförmedlare registreras det alltid endast en UC, men man får en utmärkt möjlighet att snabbt, tryggt och helt kostnadsfritt jämföra låneräntor från ett stort antal banker och andra långivare.

Knep som kan ge dig bästa låneräntan

Jämför alltid den effektiva räntan
Att jämföra den effektiva räntan i stället för den nominella räntan kan spara dig tusentals kronor varje år. Ett inte alls ovanligt misstag vi ser många göra är att de lägger alldeles för mycket fokus på den nominella räntan.

Den nominella räntan är så klart viktig, den ger en stark fingervisning om det är frågan om ett dyrt eller ett billigt lån, men det är den effektiva räntan som visar vad lånet egentligen kommer att kosta dig. Detta blir möjligt eftersom den effektiva räntan inte enbart inkluderar den nominella räntan, utan också alla olika avgifter som tillkommer.

Säg upp outnyttjade krediter
Din kreditvärdighet är mycket viktig när du vill få marknadens bästa låneränta. Ett exempel på någonting du kan göra för att öka din kreditvärdighet är att sägea upp alla oanvända krediter.

En enkel regel som brukar gälla är att ju färre krediter du har i ditt namn, desto bättre kreditvärdighet. Det är inte alls ovanligt att människor genom åren samlat på sig en stor bunt med krediter som ligger utspridda hos olika kreditgivare.

Visst är det trevligt att ha en buffert för oförutsedda utgifter, men i många fall är det frågan om krediter som man troligtvis aldrig kommer att använda. Det kan till exempel handla om någonting så simpelt som att man flera år tidigare blivit erbjuden ett medlemskort i samband med att man handlat elektronik och sedan glömt bort att man även fick möjlighet att koppla en kredit till medlemskortet.