Hitta bästa låneräntan via låneförmedlare

Bästa låneräntan

På jakt efter bästa låneräntan? Att många människor vill få den bästa låneräntan när det blivit dags att låna pengar är ingen stor nyhet. Låneräntorna kan idag skilja sig åt stort och även en ganska så liten skillnad i ränta kan innebära stora besparingar, speciellt om det är frågan om ett lån på lite större lånebelopp eller ett lån med lång återbetalningstid.

Jämför långivare via låneförmedlare för att hitta bästa låneräntan för dig

Ta hjälp av en låneförmedlare och jämför långivare för att hitta bästa låneräntan för dig. Det finns många fördelar med att ansöka om lån via låneförmedlare. En av de absolut viktigaste fördelarna är att du får en utmärkt möjlighet att jämföra låneräntor och villkor från en stor mängd banker och långivare utan att dra på dig mer än 1 kreditupplysning. Att inte dra på sig fler kreditupplysningar (UC-förfrågningar) än nödvändigt när man vill låna med bästa låneräntan är otroligt viktigt.

Hitta bästa låneräntan via Consector

Hitta bästa låneräntan snabbt och enkelt via Consector. Låneförmedlaren Consector jämför inte enbart privatlån, utan också bolån och billån. Många tänker främst på privatlån när de hör ordet låneförmedlare, men Consector kan också hjälpa dig att hitta den bästa låneräntan på bolån och flera andra lån. Att använda sig av Consectors tjänster när du är på jakt efter ett lån med låg låneränta är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller till något.

Därför ska du använda dig av en låneförmedlare när du vill hitta bästa låneräntan

Förr i tiden, långt innan det blev vanligt att jämföra låneräntor via låneförmedlare, var det knappast någon enkel uppgift att hitta den bästa låneräntan på marknaden. Att besöka flera olika banker och förhandla om låneräntan kunde ta mycket tid i anspråk. Det var inte heller ovanligt att det kunde ta flera dagar, ibland en vecka eller mer innan man verkligen fick ett slutgiltigt svar från banken.

Idag är det betydligt enklare att hitta den bästa låneräntan tack vare det faktum att du med hjälp av en låneförmedlare kan otroligt snabbt och enkelt jämföra låneräntor från en lång rad banker och andra kreditinstitut med bara en ansökan. Ofta behöver du inte vänta mer än 24 timmar innan låneförmedlaren återkommer med alla dina svar.

Att du endast behöver fylla i en ansökan när du jämför låneräntor via låneförmedlare innebär så klart att du sparar massor med tid, men någonting betydligt viktigare är att endast en kreditupplysning registreras. När vi pratar om lån på lite större belopp är det mer regel än undantag att upplysningen görs hos UC.

Att dra på sig flera UC under en kort tidsperiod är något man ska försöka undvika så gott det går, speciellt när man är på jakt efter den bästa låneräntan. Det är nämligen något som riskerar att sänka din kreditvärdighet.

Att lånehandläggarna kikar mycket på historik i samband med att en låneansökan behandlas är ingen stor nyhet. Visar kreditupplysningen att det tidigare gjorts många UC-förfrågningar finns det risk att det väcker misstankar om att allt kanske inte riktigt står rätt till. Det kan t.ex väcka misstankar om att man har svårt att få ekonomin att gå ihop utan hjälp av nya lån.

Någonting annat som också ställer till det är att alla lån inte automatiskt blir synliga i en UC så fort de tecknats. Ofta finns det en viss fördröjning, ibland flera veckor, innan ett nytt lån blir synligt i UC. Detta betyder att lånehandläggaren som kikar på en UC och ser flera förfrågningar inte kan vara helt hundra på att den som ansöker inte också passat på att teckna ett par andra lån.

Knep som kan ge dig bästa låneräntan

Jämför den effektiva räntan
Att jämföra den effektiva räntan i stället för den nominella räntan kan spara dig tusentals kronor varje år. Ett inte alls ovanligt misstag vi ser många göra är att de lägger alldeles för mycket fokus på den nominella räntan.

Den nominella räntan är så klart viktig, den ger en stark fingervisning om det är frågan om ett dyrt eller billigt lån, men det är den effektiva räntan som visar vad lånet egentligen kommer att kosta dig. Detta blir möjligt eftersom den effektiva räntan inte enbart inkluderar den nominella räntan, utan också alla olika avgifter som tillkommer.

Säg upp outnyttjade krediter
Säger du upp oanvända krediter höjer du din kreditvärdighet. En regel som brukar gälla är att ju färre krediter, desto bättre kreditvärdighet. Det är inte alls ovanligt att människor genom åren samlat på sig en stor bunt med krediter som ligger utspridda hos olika kreditgivare.

Visst är det trevligt att ha en buffert för oförutsedda utgifter, men i många fall är det frågan om krediter som man troligtvis aldrig kommer att använda. Det kan t.ex handla om någonting så simpelt som att man flera år tidigare blivit erbjuden ett medlemskort i samband med att man handlat elektronik och sedan glömt bort att man även fick möjlighet att koppla en kredit till medlemskortet.