Låna pengar utan fast anställning

Lån utan fast anställning

Går det att få lån utan fast anställning? Det finns idag flera långivare där man har goda möjligheter att bli beviljad ett lån även om man råkar vara arbetslös, sjukskriven eller endast har en projektanställning eller kanske ett vikariat. Det viktiga är att man kan uppvisa någon form av regelbunden inkomst.

Privatlån utan fast anställning

Kan man få privatlån utan fast anställning? Kraven för privatlån är ofta något högre än för snabblån, speciellt om det är frågan om ett lite större lånebelopp, detta råder det ingen tvekan om. Det finns idag dock flera långivare på marknaden som beviljar privatlån även om den som ansöker saknar fast anställning.

Zmarta ställer inte krav på fast anställning

Zmarta är en av Sveriges ledande låneförmedlare och samarbetar idag med ett stort antal banker och andra långivare där det är möjligt att få lån även om man saknar en tillsvidareanställning (fast anställning). Zmarta ställer inte krav på fast anställning, men vill att den som ansöker har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer. Att ansöka är kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Även den som har en betalningsanmärkning i registret är välkommen att ansöka.

Snabblån utan fast anställning

Idag har de allra flesta människor troligtvis hört talas om snabblån. Det är frågan om lån på mindre belopp som ofta går att få även om man för tillfället saknar en fast anställning. Att ansöka om ett snabblån på nätet brukar inte ta mer än 2 minuter och i många fall kan man få in pengarna på sitt konto samma dag som man klickat iväg sin ansökan. Detta kan vara mycket uppskattat om det till exempel uppstått ett akut behov av pengar eller liknande.

Fast anställning är inte ett krav för lån hos Ferratum

Innan du bestämmer dig för att ansöka om snabblån är det bra att känna till att de effektiva räntorna ofta är högre än för privatlån. Av denna anledning är det viktigt att inte välja en längre lånetid än nödvändigt. Är du i behov av ett lån med lång lånetid, en lånetid som sträcker sig över flera år i stället för månader, skulle vi rekommendera dig att i stället spana efter ett privatlån.

Låna till vad du vill utan fast anställning

Bankerna och långivarna som jobbar med privatlån och snabblån brukar rent allmänt inte vara speciellt intresserade av att veta vad pengarna ska användas till, vilket betyder att det inte behöver finnas ett specifikt syfte med lånet. Detta blir möjligt eftersom det är frågan om lån där det inte ställs krav på säkerhet.

Med andra är det helt upp till låntagaren att bestämma vad privatlånet eller snabblånet ska användas till. Möjligtvis med undantag om tanken är att baka ihop tidigare lån till ett nytt, större lån där villkoren är klart bättre. Då är det faktiskt en stor fördel om långivaren, i samband med att din ansökan behandlas, direkt förstår vad ditt syfte med lånet är.