När du ansöker om ett akutlån kan du räkna med snabb handläggning

Akutlån

Ansök om ett akutlån online när du behöver låna pengar akut. Ett akutlån gör det möjligt att otroligt snabbt få tillgång till pengar om man råkat ut för oväntade utgifter. Det är, i de flesta fall, frågan om lån där man inte behöver vänta särskilt länge på svar och pengarna kommer in på kontot nästan omgående.

Ansök om akutlån enkelt på nätet

Akutlån går otroligt enkelt att ansöka om online. För att komma igång fyller du i ett ansökningsformulär. Detta brukar vanligtvis inte ta mer än ett par minuter av din tid. En ansökan som kommer in behandlas snabbt. Hos en del långivare, t.ex Ferratum och Credway som vi tipsar om nedan, får man svar direkt.

Låna pengar snabbt hos Ferratum med direkt utbetalning

Ansök och få svar direkt hos Ferratum. En mycket populär långivare för akutlån är Ferratum. Här kan du snabbt och utan säkerhet låna belopp från 1000 kr, hela vägen upp till 45000 kr.

Hos Ferratum existerar inga uppläggnings- eller uttagsavgifter, vilket är uppskattat. Beslut om lånet kommer direkt och utbetalningen sätter vanligtvis igång direkt om man får sin ansökan beviljad.

Credway erbjuder akutlån med låg ränta

Credway är en stor och populär långivare på den svenska marknaden, särskilt bland människor som behöver låna pengar akut. Här är du välkommen att snabbt och enkelt ansöka om lån på belopp mellan 1000 och 30000 kr. Hela ansökningsprocessen kan fullföras online.

Credway är kända för sina otroligt snabba utbetalningar och generösa öppettider. Denna långivare behandlar ansökningar 7 dagar i veckan. Kundtjänsten håller på vardagarna öppet fram till kl. 19 och på helgerna (lördagar och söndagar) fram till kl. 18.

Att fylla i en ansökan hos Credway tar sällan mer än 2 minuter och svar får du omedelbart. Blir du beviljad ett lån har du vanligtvis pengarna inne på ditt konto inom en timme (förutsatt att du har konto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank).

Akutlån med betalningsanmärkning

Går det att få ett akutlån beviljat om man har en betalningsanmärkning i registret? Det finns mycket i livet som kan inträffa som gör att man hamnar efter med räkningar och åker på betalningsanmärkningar.

Hos en majoritet av de stora, traditionella bankerna och långivarna i Sverige får man direkt avslag om kreditupplysningen visar att man har en betalningsanmärkning. Dessa ställer generellt sett mycket höga krav på den som ska låna.

Betalningsanmärkningar behöver dock inte vara ett stort hinder för lån hos långivarna som erbjuder snabba akutlån på nätet, så länge skulderna hos kronofogden är reglerade (bortbetalda) och den som ansöker kan uppvisa bevis på tillräcklig betalningsförmåga.

Hos en del långivare är man idag välkommen att ansöka om akutlån med upp till 10 stycken betalningsanmärkningar i bagaget.

Vanliga krav för små akutlån

Vem kan ansöka om akutlån? Vad krävs för att få en ansökan godkänd? Alla långivare på den svenska lånemarknaden vill att den som ansöker har någon form av regelbunden inkomst. Detta så att låntagaren i framtiden utan större problem kan sköta återbetalningen av lånet.

Alla långivare i Sverige ställer inte krav på fast anställning (tillsvidareanställning), även om det självklart stort ökar chansen till att man ska få sin låneansökan beviljad.

Flera långivare är idag kända för att kunna bevilja snabba akutlån även om man endast har en projektanställning eller jobbar som vikarie. I vissa fall kan även den som lever på låg pension eller till och med a-kassa bli beviljad ett litet lån.

Om det är frågan om akutlån på lite större belopp är det vanligt att kraven också ökar på den som ansöker. Är man t.ex på jakt efter ett snabbt privatlån på 60000 kr eller mer kräver långivarna ofta att man har en fast anställning.

Rent allmänt kan man säga att långivarna är mycket mer strikta med sina krav när det kommer till lån på större lånebelopp där återbetalningstiden är flera år (privatlån) i stället för månader (snabblån).

Är det någon skillnad på akutlån och snabblån?

Ett akutlån är i många fall detsamma som ett snabblån. Med andra ord kan man säga att akutlån och snabblån är två olika namn för samma typ av lån, nämligen lån som är otroligt enkla att ansöka om och där pengarna oftast betalas ut samma dag man ansökt (ibland redan inom en kvart).

Lån av den här typen kräver inte heller någon säkerhet från dig som låntagare. Detta betyder att du inte är bunden att lämna till exempel en bostad, bil eller annan egendom som garanti för ditt lån.

Tänk på detta innan du tecknar akutlån

Låna aldrig mer än vad du kan återbetala. Detta gäller så klart inte enbart för akutlån utan för alla typer av lån och krediter.

Tänk också på att en del akutlån som erbjuds är så kallade högkostnadskrediter där de effektiva räntorna är mycket högre än på till exempel traditionella privatlån.

Ett lån med hög effektiv årsränta är sällan en bra lösning om du är i behov av ett lån med lång återbetalningstid. Detta eftersom den totala lånekostnaden riskerar att bli orimligt hög.

Info om högkostnadskrediter