Låna pengar till bilköp

Låna pengar till bil

Vill du låna pengar till bil? Om du har planer på att skaffa bil, men inte har möjlighet att betala hela köpesumman kontant är det troligt att du behöver ta lån. Det finns idag flera olika låneformer som kan användas för att finansiera ett köp av en ny eller begagnad bil.

Billån med eller utan säkerhet?

Billån med säkerhet
Billån med säkerhet innebär att du måste betala minst 20% av bilen själv och inte kan låna hela beloppet. Köper du din bil av en auktoriserad bilhandlare är det troligt att du kommer att bli erbjuden ett billån med säkerhet. Dessa billån har ofta en lite lägre ränta, men samtidigt klart mer begränsningar och regler än billån utan säkerhet.

Billån utan säkerhet
Ett billån utan säkerhet är i många fall detsamma som ett privatlån. Här används inte bilen som säkerhet för lånet och du behöver inte heller betala en kontantinsats, vilket gjort att man ibland även använder uttryck som billån utan kontantinsats för att beskriva dessa smidiga och populära lån.

Lendo billån - Låna upp till 600 000 kr till bilköpet via Lendo

Lendo är sedan mer än ett årtionde tillbaka en av Sveriges ledande låneförmedlare. Genom låneförmedlaren Lendo går det snabbt och enkelt att ansöka om ett billån utan säkerhet och någonting många uppskattar är att det inte finns något krav på att man ska ha 20% av bilens värde som kontantinsats.

Billån trots betalningsanmärkningar

Kan en skuldfri person med betalningsanmärkningar få billån? Kan man visa att ens ekonomiska situation är god behöver inte en eller ett par betalningsanmärkningar vara ett hinder för billån.

En trygg och fast anställning är något som i regel alltid ökar möjligheterna till att få en ansökan beviljad om man har betalningsanmärkningar eller något liknande som drar ned ens kreditvärdighet betydligt.