Låna pengar till bilköp

Billån - Låna pengar till bil

Är du på jakt efter ett billån? Om du har planer på att skaffa bil, men inte har möjlighet att betala hela köpesumman kontant är det troligt att du behöver ett billån. Det finns idag flera olika låneformer som kan användas för att finansiera ett köp av en ny eller begagnad bil.

Billån med eller utan säkerhet?

Billån med säkerhet
Billån med säkerhet innebär att du måste betala minst 20% av bilen själv och inte kan låna hela beloppet. Köper du din bil av en auktoriserad bilhandlare är det troligt att du kommer att bli erbjuden ett billån med säkerhet. Dessa billån har ofta en lite lägre ränta, men samtidigt klart mer begränsningar och regler än billån utan säkerhet.

Billån utan säkerhet
Ett billån utan säkerhet är detsamma som ett privatlån. Här används inte bilen som säkerhet för lånet och du behöver inte heller betala en kontantinsats, vilket gjort att man ibland även använder uttrycket billån utan kontantinsats för att beskriva dessa smidiga och populära lån.

Lendo billån

Genom låneförmedlaren Lendo går det snabbt och enkelt att ansöka om ett billån utan säkerhet och någonting många uppskattar är att det inte finns något krav på att man ska ha 20% av bilens värde som kontantinsats.