Billån utan krav på kontantinsats

Billån utan kontantinsats

Intresserad av ett billån utan kontantinsats? Om du vill köpa en bil, men för tillfället inte har en sparad kontantinsats, så kan det bli aktuellt att finansiera bilköpet genom ett billån utan kontantinsats. Dessa smidiga och ofta mycket flexibla lån kan vara på allt från fem tusen kronor, upp till en halv miljon eller mer och erbjuds idag av en stor mängd banker och andra långivare.

Vad är ett billån utan kontantinsats?

Ett så kallat billån utan kontantinsats är detsamma som ett privatlån. Detta betyder att det inte finns någon säkerhet knuten till lånet och att det går att använda lånet till precis vad man vill.

Fördelarna med dessa lån, om man tänkt finansiera ett bilköp, är att det inte krävs någon som helst kontantinsats och att du själv kan bestämma vad det är för bil du ska köpa och vem du ska köpa den av.

Det finns med andra ord inga som helst begränsningar i hur gammal bilen får vara eller krav på att köpet ska göras hos en auktoriserad bilhandlare, vilket kan vara fallet när man ansöker om ett traditionellt billån med säkerhet.

Lendo billån

Vill du ha hjälp med att hitta ett billån utan kontantinsats med en så låg ränta som möjligt? Då är det smart att vända sig till en låneförmedlare. Lendo är idag en av Sveriges ledande låneförmedlare och hjälper varje år tusentals kunder att hitta rätt lånelösning och billigare billån.

När du ansöker om ett billån genom Lendo får du möjlighet att smidigt jämföra räntor och villkor från upp till 30 olika banker och långivare. Att det är viktigt att jämföra räntor innan man slår till är extra viktigt på just billån utan kontantinsats, då dessa lån generellt sett har en något högre ränta än traditionella billån där man lånar med bilen som säkerhet.

Utbetalning av billån - hur snabbt kommer pengarna på kontot?

När kommer pengarna?

Hur lång tid det tar att få billånet utbetalt beror mycket på vilken bank eller långivare du väljer. En del långivare erbjuder otroligt snabb handläggning och betalar ut redan samma dag som man ansökt, medans andra jobbar i en betydligt mer långsam takt och då kan man få vänta i 2-5 arbetsdagar på att pengarna ska komma in.

Om du känner att det är viktigt med snabba utbetalningar är det ofta en bra idé att välja en bank eller långivare som erbjuder möjligheten att signera låneavtalet digitalt via BankID. Detta brukar spara bra med tid då man inte behöver vänta på att posten ska komma med skuldebrevet, som efter signering också ska skickas tillbaka till banken.