Att ansöka om lån via låneförmedlare är tryggt och enkelt

Låneförmedlare

Hitta bästa lånet på marknaden via en låneförmedlare. Det finns en lång rad fördelar med att ansöka via en låneförmedlare när du är på jakt efter ett nytt lån med fördelaktiga villkor. Den kanske viktigaste fördelen är att du får en utmärkt möjlighet att söka lån hos flera banker och långivare samtidigt med endast en ansökan och en kreditupplysning.

Få bra villkor på ditt lån med hjälp av en låneförmedlare

Låna pengar till bra villkor och låg ränta via en låneförmedlare. Att på egen hand hitta det bästa lånet online är inte alltid en enkel uppgift, särskilt inte idag då det finns ett så otroligt stort antal banker och långivare att välja mellan.

Jämför olika typer av lån snabbt och tryggt hos Zmarta

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du är på jakt efter ett privatlån, bolån eller billån och inte vill riskera att betala för mycket i ränta. Att fylla i en ansökan hos Zmarta tar sällan mer än 2 minuter och är helt kostnadsfritt. När du skickar in en kostnadsfri ansökan till Zmarta får du möjlighet att jämföra lån från upp till 35 olika banker och kreditinstitut och du binder dig inte till något.

Låna pengar via låneförmedlare - Så fungerar det!

Du fyller i en ansökan
Börja med att surfa in på låneförmedlarens hemsida. Här fyller du i dina personuppgifter, väljer lånebelopp, önskad lånetid och lånetyp. Eventuellt behöver du också svara på ett par korta frågor. Att fylla i en ansökan tar vanligtvis inte mer än ett par minuter. Identifiera dig kan du göra med hjälp av ditt bankID.

Din ansökan bearbetas
Efter att din ansökan inkommit till låneförmedlaren tar denna en kreditupplysning, oftast är det frågan om en så kallad UC. Din ansökan bearbetas sedan och skickas vidare ut till banker och andra långivare låneförmedlaren har ett samarbete med.

Använder du dig av någon av de stora låneförmedlarna kan det handla om över 30 olika långivare och den stora fördelen är att det endast tas en enda UC trots att du snabbt får ut din ansökan till ett tiotal olika banker och andra ledande långivare som kan tänkas vara intresserade av att ge dig låneförslag.

Invänta svar och jämför
Det kan ibland ta upp till 24 timmar innan en ansökan är helt färdigbehandlad, det vill säga att man fått svar från alla långivare, men det är också mycket vanligt att man får ett eller flera svar redan efter ett par minuter.

Samla lån kan bli betydligt enklare om du tar hjälp av en låneförmedlare

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill samla lån och hitta det bästa samlingslånet för just dina behov. Uttrycket "samla lån" används när man löser flera lån med hjälp av ett nytt lån på ett större lånebelopp.

Om du sedan tidigare har flera dyra smålån, eller andra lån där räntorna och avgifterna känns höga, brukar det finnas riktigt bra pengar att spara om du väljer att samla allt till ett enda lån.

En annan stor fördel med att samla alla lån hos en och samma långivare är att du slipper hålla koll på flera olika lån och betalningar, vilket brukar leda till en betydligt enklare hushållsekonomi.

Det blir inte dyrare att låna via låneförmedlare än direkt hos banken

Ett inte alls ovanligt missförstånd vi ofta ser är att människor tror att det läggs på extra avgifter eller liknande när man tecknar lån via låneförmedlare, vilket inte är fallet. Att leta lån via låneförmedlare är helt kostnadsfritt, oavsett om du är på jakt efter ett billigt privatlån, ett billån utan kontantinsats eller någon annan typ av lån.

Bankerna och långivarna som idag samarbetar med låneförmedlare skiljer inte på kunder som kommer via låneförmedlare och kunder som ansöker direkt via långivarens hemsida, vilket betyder att det tillkommer inga som helst extra avgifter eller räntepåslag eller liknande om man tecknar sitt lån via låneförmedlare.

Tvärtom, tack vare att du får möjlighet att jämföra lån från upp till ett tiotal olika banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden maximerar du dina chanser till att få lån med riktigt bra villkor.

Finns det låneförmedlare som accepterar betalningsanmärkningar?

Hos de allra flesta låneförmedlare som idag är aktiva på den svenska lånemarknaden är man välkommen att ansöka om lån även om man skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar.

Någonting låneförmedlarna kräver dock är att man inte har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Med andra ord är det ytterst viktigt att man ser till att först lösa eventuella skulder till Kronofogden innan man går i lånetankar, om man inte redan gjort det.

Har man vid ansökningstillfället fortfarande ett aktivt skuldsaldo blir det en mycket svår uppgift att hitta en låneförmedlare som är intresserad av att kika närmare på en inskickad ansökan.