Många långivare erbjuder lån till möbler online, så du har ett brett utbud av möbellån att välja mellan

Låna till möbler

Vill du låna till möbler? Ett privatlån är bra exempel på lån som går att ta till det mesta, inklusive möbler och inredning, då det är frågan om lån där banken eller långivaren inte kräver någon säkerhet. Privatlån går idag snabbt att ansöka om och få beviljade, vilket är mycket uppskattat. Hos en del långivare kan man till och med få lånet utbetalt samma dag som man skickat in sin låneansökan.

Låna pengar till möbler hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Låna till möbler via låneförmedlare

Betala inte mer i ränta än nödvändigt när du ska låna till möbler. Om du skickar en ansökan via en låneförmedlare kan du enkelt, snabbt och helt kostnadsfritt jämföra räntor, avgifter och villkor från ett stort antal banker och långivare på en och samma gång, med bara en enda kreditupplysning (UC). På så sätt kan du se vilket möbellån som är det bästa alternativet för just dig, utan att behöva skicka in många olika ansökningar och göra många olika kreditupplysningar.

Låna till möbler via Lendo, en av Sveriges största förmedlare av privatlån

Vänd dig till låneförmedlaren Lendo när du vill låna till möbler med låg ränta och bra villkor. Att på egen hand jämföra räntor på möbellån från ett stort antal banker och andra ledande långivare är både tidskrävande och energislukande. Väljer du i stället att jämföra via Lendo kan du ägna din tid och energi åt något betydligt roligare samidigt som du får samma resultat, eller till och med mycket bättre resultat.

Riskera inte din kreditvärdighet när du jämför olika möbellån

Riskera inte din kreditvärdighet när du jämför räntor och avgifter på olika möbellån som finns tillgängliga på nätet. En viktig anledning till att låta en låneförmedlare göra jämförelsejobbet åt dig är att du inte riskerar din kreditvärdighet.

Flera förfrågningar om UC under en kort tidsperiod har ofta en negativ inverkan på din kreditvärdighet. När du tar hjälp av en låneförmedlare, till exempel Lendo, tas det alltid endast en UC trots att du som letar lån till möbler och inredning får ut din ansökan till ett stort antal ledande låneaktörer.

Hur mycket kan man låna till möbler?

Hur mycket man kan låna till möbler och inredning, det vill säga hur stort lån man kan teckna, beror dels på vilken långivare man vänder sig till, men också på hur ens ekonomiska situation ser ut vid ansökningstillfället.

Rent allmänt kan man säga att inkomst och typ av anställning brukar vara viktiga faktorer. Kan man uppvisa en bra årsinkomst och fast anställning är detta någonting mycket positivt, speciellt om man är intresserad av ett större lånebelopp.

Långivarna som erbjuder lån till möbler och liknande brukar också vara nyfikna på att se om ens tidigare betalningar skötts i tid. Den som är fri från betalningsanmärkningar brukar kunna låna ett klart större belopp än den som har en eller flera registrerade betalningsanmärkningar.

Kan jag låna till möbler utan UC?

Ja, det är fullt möjligt att låna till möbler utan att använda UC (Upplysningscentralen). Detta blir möjligt tack vare att flera långivare idag erbjuder lån där det inte tas någon UC i samband med ansökan.

Detta betyder dock inte att det inte skulle tas en kreditupplysning alls. Vad lån utan UC egentligen betyder är att långivaren väljer att plocka in kreditupplysningen från något annat kreditupplysningsföretag än UC, till exempel Bisnode eller Creditsafe.

När får jag pengarna på kontot?

Hur länge behöver jag vänta på pengarna? Hur snabbt blir ett möbellån utbetalt? Hur länge du behöver vänta på att pengarna kommer in till ditt konto beror mycket på om ditt möbellån är ett privatlån eller ett snabblån.

Flera banker och andra långivare erbjuder idag snabba privatlån. Detta blir möjligt tack vare att signeringen sker via BankID. Detta är något som ofta snabbar på processen med utbetalning rejält, i många fall med flera dagar, eftersom du då inte behöver teckna låneavtalet för hand.

Generellt kan man säga att det i de flesta fall tar någonstans mellan 1–3 bankdagar för ett privatlån att komma in till bankkontot från det att man signerat avtalet.

Har du riktigt bråttom med att få in pengarna, kanske har du äntligen hittat någon riktigt snygg möbel till ett kraftigt nedsatt pris men är orolig att gå miste om detta kanonerbjudande om du väljer att vänta en eller två dagar till, så kan det vara intressant att fundera på om du ska slå till på ett snabblån i stället för ett privatlån.

Med ett snabblån är det inte alls ovanligt att pengarna kommer in på kontot redan samma dag du skickat din ansökan. Om du ska teckna ett snabblån är det dock viktigt att se till att lösa in lånet snabbt. Detta eftersom räntorna och avgifterna nästan alltid är mycket höga. Med andra ord, snabblån är ingen bra lösning om du vill låna till möbler och behöver en lång återbetalningstid.

Privatlån eller snabblån?

En vanlig fråga många människor ställer sig är: "Ska jag välja privatlån eller snabblån när jag vill låna till möbler?" De allra flesta snabblån på den svenska lånemarknaden har en klart högre effektiv ränta än privatlån. Detta är bra att känna till om du sedan tidigare inte är bekant med dessa låneformer.

Av denna anledning är ett privatlån oftast ett betydligt bättre alternativ än snabblån om du vill låna till möbler och inredning utan att betala för mycket i ränta och avgifter.

Att människor väljer att teckna snabblån i stället för privatlån trots att de effektiva räntorna kan vara mycket höga är dock inte alls särskilt ovanligt. Den kanske främsta anledningen till att snabblån blivit så populära på senare år är de otroligt snabba utbetalningarna. Med ett snabblån kan du ha pengarna på kontot inom en timme, ibland till och med inom en kvart från det att du ansökt.

En annan vanlig anledning till att många väljer att teckna snabblån är att kraven som ställs på låntagaren ofta är mycket låga. Flera betalningsanmärkningar i registret och många förfrågningar om UC under en kort tidsperiod, till exempel, är sällan ett stort hinder för att man ska bli godkänd för ett lån hos långivarna som jobbar med snabblån.