Låna pengar till nytt fint kök

Kökslån

Letar du kökslån? Ett fint nytt kök är ofta en stor investering, oavsett om du ska renovera ett gammalt kök eller sätta in ett helt nytt. Därför är det mycket vanligt att människor ansöker om ett lån för att finansiera det nya köket. Många som bygger ett nytt drömkök gör det för att öka trivseln i hemmet, men det är värt att poängtera att ett nytt kök också kan vara en bra investering för framtiden, eftersom det kan höja värdet på din bostad.

Låna pengar till kök hos Coop

✅ Hos Coop får du lånebesked direkt på skärmen!
✅ Du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet (lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Kökslån med låg ränta

Om du är intresserad av ett kökslån och inte vill riskera att betala för mycket i ränta är det starkt rekommenderat att du ansöker om lånet med hjälp av en låneförmedlare. När du ansöker om lånet via en låneförmedlare, till exempel Lendo, behöver du bara fylla i en låneansökan, och sedan får du vanligtvis låneförslag från flera olika banker och andra kreditgivare inom 24 timmar. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att skicka din ansökan till en stor mängd ledande banker och andra kreditgivare.

Ansök om kökslån på belopp upp till 600 000 kr via Lendo

Vänd dig till Lendo, en av Sveriges populäraste låneförmedlare, när du är på jakt efter ett kökslån med låg ränta och bra villkor. Via låneförmedlaren Lendo kan du just nu jämföra upp till 40 olika banker och andra kreditgivare med en enda låneansökan och UC. Att ansöka om lån via Lendo är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Vad är ett kökslån?

Ett kökslån är i många fall ett privatlån, även kallat blancolån. Det positiva med dessa lån är att du inte behöver ställa någonting av värde som säkerhet, till exempel en bostad, bil eller liknande, för att kunna låna.

Detta betyder att det är enkelt att ansöka online och du behöver sällan vänta länge innan du får svar på din låneansökan. Hos flera långivare, till exempel Coop och Bank Norwegian får du svar omedelbart.

Kökslån utan UC

Finns det kökslån där det inte tas någon UC? Att hitta lån utan UC är inte det minsta svårt. Det finns idag ett tiotal olika långivare på den svenska lånemarknaden du kan vända dig till när du vill låna pengar utan UC.

Att det går att ta lån utan att UC kopplas in blir möjligt eftersom långivarna som erbjuder lån av den här typen ser till att kreditupplysningen tas hos ett alternativt kreditupplysningsbolag, till exempel Bisnode eller Creditsafe.

Det negativa är dock att de effektiva årsräntorna på lån utan UC i regel alltid är klart högre än på vanliga privatlån där det faktiskt tas en UC i samband med att låneansökan behandlas.

Av denna anledning är lån utan UC sällan ett bra val när man är i behov av ett stort lånebelopp eller en återbetalningstid som sträcker sig över ett par år i stället för månader. Detta eftersom lånekostnaden då kommer att bli orimligt hög.

Kan jag låna till kök även om jag inte har en fast anställning?

Det korta svaret på den här frågan är ja, det är möjligt att låna till kök utan att ha en fast anställning (tillsvidareanställning). Lånemarknaden har förändrats under de senaste åren, och det finns många nya långivare som är beredda att ta en närmare titt på en låneansökan även om den som ansöker inte har en fast anställning.

Att låna utan en fast anställning betyder dock inte att man kan få ett lån helt utan inkomst. Långivare som är kända för att bevilja lån till kunder som inte har en fast anställning vill se att det finns en stadig inkomst som gör det möjligt att återbetala kökslånet inom den överenskomna tidsramen.

Kökslån med betalningsanmärkning

Är det möjligt att få ett kökslån beviljat om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare? Många av de stora bankerna i Sverige ger inga som helst lån om man har en betalningsanmärkning i bagaget, detta är ett välkänt faktum.

Det finns idag dock flera andra aktörer på den svenska lånemarknaden som beviljar både lån och kredit trots en eller flera betalningsanmärkningar (så länge det inte är frågan om aktiva skulder).

Man får dock ofta räkna med att betala högre ränta på lånet om kreditupplysningen visar att man har betalningsanmärkningar.

Ett bra tips till alla som letar kökslån på nätet, men är oroliga att tidigare betalningsanmärkningar i registret ska sätta krokben för ansökan, är att kolla med en låneförmedlare.

Flera av de stora och välkända låneförmedlarna, till exempel Lendo (som vi nämnt högre upp i denna artikel) samarbetar med ett stort antal långivare som accepterar kunder med anmärkningar.

Hur lång tid har jag på mig att betala tillbaka kökslånet?

Kökslån kan ha olika lång återbetalningstid, mycket beroende på vad det är för typ av lån. Om du väljer att låna till nytt kök genom att teckna ett privatlån där långivaren inte ställer några krav på säkerhet kan du vanligtvis välja en återbetalningstid på allt från 1 år, upp till cirka 10-15 år.

Väljer du att utöka ett bolån (finansiera köket genom att höja ditt bolån) kan det hända att återbetalningstiden är ännu mer generös, då kan det handla om en återbetalningstid på upp till 20-50 år.