Baka ihop dina lån och krediter via ett ihopbakslån

Ihopbakslån

Sänk dina lånekostnader rejält med hjälp av ett ihopbakslån och få mer pengar över till annat varje månad. Det är ofta en mycket smart idé att försöka baka ihop flera lån till ett nytt lån med lägre ränta. Särskilt om du sedan tidigare har många smålån och avbetalningsköp utspridda hos olika banker och kreditgivare. Detta hänger ihop med det faktum att den effektiva räntan på ett stort lån ofta är bra mycket lägre än på smålån och krediter. Självklart är det också många som uppskattar att det blir färre lånefakturor att hålla koll på när alla lån och skulder är ihopbakade till ett enda lån.

Teckna ihopbakslån med låg ränta och bra villkor hos Coop

✅ Hos Coop får du alltid lånebesked direkt på skärmen!
✅ Ihopbakslån på belopp upp till 500 000 kr utan krav på säkerhet (belopp över 350 000 kr kräver medsökande).
✅ Effektiv ränta från 3,76% (Räntespann 3,76-10,36%).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Ingen uppläggningsavgift.

Hitta bästa ihopbakslånet för dig via låneförmedlare

En låneförmedlare fungerar, lite enkelt förklarat, som en mellanhand mellan låntagare och långivare. Tar du hjälp av en låneförmedlare kan du vara säker på att din låneansökan snabbt når ut till ett stort antal banker och andra långivare. Att man får möjlighet att jämföra räntor och villkor från flera långivare är viktigt när man vill få riktigt fina villkor och en låg ränta på sitt nya ihopbakslån.

Ansök om ett ihopbakslån via Zmarta och få flera låneerbjudanden att jämföra

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du vill hitta ett ihopbakslån med låg ränta och goda villkor (låneförmedlarna brukar själva använda uttryck som omläggningslån eller hopbakslån för att beskriva dessa lån). När du gör en ansökan genom Zmarta får du möjlighet att jämföra låneerbjudanden från upp till 35 olika banker och långivare. Att skicka en ansökan genom Zmarta är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting.

Flera smålån kostar mycket pengar

Att sitta med flera smålån brukar inte enbart innebära höga räntor, i många fall betalar man även höga avgifter. Det är inte alls ovanligt att ett lån har en aviavgift på 45 kr. Har man till exempel 5 smålån som man sitter och avbetalar på varje månad är det lätt hänt att man betalar över 200 kronor varje månad i enbart aviavgifter.

När man har ett stort samlat lån, ett så kallat ihopbakslån, betalar man bara en enda aviavgift varje månad och det man sparar på aviavgifterna kan man i stället använda för att göra extra amorteringar på lånet (något vi rekommenderar). Detta leder till att du snabbare kan bli skuldfri.

Färre fakturor att hålla reda på efter att du tecknat ett ihopbakslån

Någonting annat positivt med ett ihopbakslån är att det blir klart färre fakturor som anländer varje månad, vilket betyder att det blir mindre att hålla reda på. Har man en stor bunt med fakturor som ska betalas varje månad finns det risk att man förr eller senare missar en betalning. Särskilt om flera av fakturorna har olika betalningsdatum.

En missad betalning innebär att man åker på en dyr förseningsavgift. Har man maximalt med otur och inte alltid den bästa kollen på vilka påminnelsefakturor som blivit betalda kan det till och med leda till att man åker på en betalningsanmärkning. Med ett ihopbakslån får du möjlighet att snabbt och enkelt dra ned på antalet lånefakturor till en klart mer lätthanterlig siffra.

Ihopbakslån utan UC

Finns det ihopbakslån utan UC? På senare år har det blivit allt mer efterfrågat med lån där långivaren inte tar en UC i samband med att ansökan ska behandlas. Det är dock mycket ofta frågan om lån på lite mindre lånebelopp, vilket betyder att dessa lån sällan är en bra lösning för den som har en större bunt lån man vill baka ihop.

En annan, troligtvis ännu viktigare anledning till varför dessa lån mycket sällan är en bra långsiktig lösning är att den effektiva årsräntan, i de allra flesta fall, är klart högre än på lån där långivaren faktiskt tar en UC.

Ihopbakslån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning i "bagaget" gör det helt klart mer komplicerat att få ett ihopbakslån beviljat. Ofta får man också räkna med att betala högre ränta på sitt ihopbakslån. Med allt detta sagt så är det bra att känna till att det idag faktiskt finns ett ganska så stort antal långivare där man är välkommen att ansöka trots tidigare misstag (anmärkningar).

Det viktiga att tänka på när du ansöker hos en långivare som är känd för att acceptera betalningsanmärkningar är att du kan visa för långivaren att du idag har en bra betalningsförmåga. Ser långivaren att du till exempel har en fast och trygg anställning är detta ett stort plus.

Generellt kan man också säga att det alltid också är en stor fördel om du vid ansökningstillfället varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Hos flera långivare som godtar betalningsanmärkningar kan detta till och med vara ett grundkrav för att din ansökan ska kunna behandlas.

Hur snabbt får man svar?

Hur snabbt kan man räkna med att få svar på en låneansökan? Ansöker man under vanliga kontorstimmar brukar man inte behöva vänta länge på svar. Flera långivare som erbjuder ihopbakslån är kända för att kunna ge svar nästan direkt. Även när man ansöker via en låneförmedlare brukar det inte ta många minuter innan anbuden börjar trilla in.

Rent allmänt kan man säga att oavsett om du letar ihopbakslån på egen hand eller ansöker via en låneförmedlare är det sällan du behöver vänta i mer än 24 timmar på svar. Givetvis förutsatt att ansökan skickats iväg under en helgfri vardag.