Helglån gör det möjligt att låna pengar under helgen

Helglån

Letar du helglån? Ett helglån kan bäst beskrivas som en gemensam benämning för olika lån som går att ansöka om och få utbetalda trots att det är helg. Ibland uppstår det akuta utgifter på helgerna. Det kan t.ex handla om ett tandläkarbesök eller att bilen gått sönder. En annan vanlig anledning till att ansöka om helglån är att man hittat någon produkt man länge drömt om till ett kraftigt nedsatt pris, men det är fortfarande långt kvar till lönen kommer in och man riskerar därför att gå miste om detta kanonerbjudande.

Helglån med låg ränta

Betala inte mer än nödvändigt när du behöver låna pengar på helgen. Det kan skilja otroligt mycket i räntekostnader och avgifter mellan olika långivare. Väljer du att låna hos en långivare som erbjuder helglån med låg ränta kan du spara en hel del pengar och använda dessa till att betala av på ditt lån i en snabbare takt. Här nedan kan du läsa mer om långivare som erbjuder helglån med låg ränta.

Credway erbjuder helglån med låg ränta

Hos Credway är du välkommen att låna pengar snabbt på helgen, denna långivare har nämligen öppet 7 dagar i veckan. Har du konto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank har du vanligtvis pengarna på kontot inom en timme från det att ditt nya lån blivit beviljat.

Credway är kända för sina generösa öppettider. På vardagarna (måndag till fredag) håller man öppet fram till kl. 19 och på helgerna (lördagar och söndagar) kan du ansöka om lån fram till kl. 18. Ansöker du under övriga tider, det vill säga efter att kundtjänsten stängt, hanteras din ansökan tidigt nästföljande morgon.

Att fylla i en ansökan tar inte mer än ett par minuter och svar får man på bara några sekunder. Ingen UC tas i samband med ansökan, vilket gör att du slipper oroa dig för ytterligare en UC-förfrågan i ditt register.

Månadsräntan hos Credway för samtliga lån är 2,17 % (effektiv årsränta 29,33%). Detta är riktigt bra om man jämför med vad konkurrenterna tar för sina snabblån. Hos Credway betalar du dessutom endast ränta på ditt lån. Till skillnad från många andra långivare tar Credway inte ut några uppläggningsavgifter eller aviavgifter.

Helglån utan UC

Intresserad av ett helglån utan UC? Alla långivare i Sverige, stora som små, tar en kreditupplysning innan de kan låna ut pengar. Någonting många inte känner till är att det till och med är reglerat i lag att långivarna måste ta en kreditupplysning innan de kan bevilja ett lån. Detta för att skydda konsumenter från överskuldsättning.

Det finns dock inget krav på att denna kreditupplysning måste göras hos UC, och därför finns det idag många aktörer som erbjuder helglån där kreditupplysningen görs hos ett annat kreditupplysningföretag än UC. Det positiva med att låna utan UC är att man inte riskerar sin kreditvärdighet.

Helglån med betalningsanmärkning

Går det att teckna helglån om man tidigare råkat dra på sig en betalningsanmärkning? Långt ifrån alla långivare beviljar lån om kreditupplysningen visar att man har en betalningsanmärkning i bagaget. Rent generellt kan man dock säga att gamla anmärkningar inte behöver vara ett stort hinder för helglån om kredituppgifterna i övrigt är i ordning.

Det viktiga är att långivaren ser att du i dagsläget har en regelbunden inkomst och att skulden till kronofogden är reglerad. Detta betyder att det inte får finnas något aktivt skuldkonto hos kronofogden.

En del långivare som är kända för att bevilja helglån trots tidigare betalningsanmärkningar ser också gärna att man vid ansökningstillfället varit skuldfri i minst 6 månader (en betalningsanmärkning ligger synlig i 3 år).

Hur skiljer sig helglån från vanliga lån?

Möjlighet att ansöka och få lånet utbetalt trots att det är helg
Dessa snabba och otroligt smidiga lån gör det möjligt att låna pengar på helgen (därav begreppet helglån).

Kortare återbetalningstid
Helglån har ofta en klart kortare återbetalningstid om man jämför med vanliga, traditionella lån. Det är bra att känna till att denna typ av lån sällan är en bra lösning om man behöver en lång återbetalningstid. Då är det bättre att i stället vänta tills det blir måndag och ansöka om ett klassiskt privatlån utan säkerhet.

Ofta dyrare än vanliga lån (högre effektiv ränta)
Helglån har i de flesta fall en högre effektiv ränta än många andra lån. Ibland kan den effektiva räntan till och med vara bra mycket högre. Detta är en viktig anledning till varför du alltid ska kontrollera den effektiva räntan en extra gång innan du bestämmer dig för att ta ett helglån.

Är helglån bra eller dåligt?

Helglån gör det möjligt att snabbt få in pengar på kontot trots att det är helg och man behöver inte stiga in på ett bankkontor för att teckna avtalet.

Vår åsikt är att helglån inte behöver vara något negativt så länge man inte lånar för ofta eller för mycket. Precis som med alla andra lån är det viktigt att man är ansvarsfull och ser till att planera sin ekonomi innan man ansöker.

Vad ska man tänka på om man vill ta ett helglån?

Viktigt att låna ansvarsfullt. Flera av lånen som går att få utbetalda trots att det är helg är så kallade högkostnadskrediter och har en effektiv ränta på mer än 30%.

Innan du ansöker är det viktigt att du noggrant gått igenom din ekonomi så att du kan vara säker på att du i framtiden kommer klara av att återbetala lånet.